Mini Guía dels Bolets Catalans

Logo-Setas
icon-Bandera-Espana.jpg icon-Bandera-Catalana.jpg
Poster de Setas - Pol Systems and Software

A la tardor, a l'hivern i a la primavera, pots gaudir dels plats amb bolets per completar les dietes d'alimentació, per alimentar-nos amb la millor dieta de bolets acabats de collir o no, i de gaudir d'una de les millors opcions que ens dona el bosc i la natura per menjar saludable-ment.
Troba en aquesta Arrel web, Una Mini Guia Amb Les Millors Imatges dels Bolets Comestibles i No Comestibles Més Coneguts de Catalunya, Que Pots Trobar en els Boscos Catalans i portar-los al la taula per dinar i gaudir d'un bon plat de bolets de tardor o primavera.

icon-Carpeta.png 01 ¿Que es Aquesta Web?:
icon-Articulo.png 01 ¿Que es La Mini Guia dels Bolets Catalans?


La Mini Guia dels Bolets Catalans


La Mini Guia dels Bolets Catalanes, és una Guia dels Millors Bolets que pots trobar en els boscos de Catalunya en la qual es mostren imatges de bolets classificats en diversos ordres Segons: Degustació, Classes u Ordres de Bolet, Famílies i Noms En Grec i Llatí, en els quals pots veure més de 10 Especies de bolets amb qualificacions d'estrelles que només són part de la nota que li dóna l'autor de la web.
Totes les informacions d'aquesta guia han estat contrastades amb documents reals d'altres divulgacions oficials en què es descriuen d'aquesta manera les informacions aquí descrites resumides i amb textos i imatges creades per l'autor (Pol Flórez Viciana).Notes del Autor; Pol Flórez Viciana
Aquesta web és només una part de tot el web de continguts informatius de Pol Flórez Viciana. Aquesta Web Didàctica és el resultat d'aplicar Resums a les Informacions estudiades sobre els temes que tracte en el que dic dades reals, al costat de opinions i punts de vista, que algunes vegades són una mica diferents als descrits fins ara, ja que els coneixements avancen a mesura que passa el temps, per això algunes opinions antigues poden ser rebutjades per l'actualització de les informacions que he estudiat en l'actualitat, de manera que tota opinió que faci sobre les dades reals dels que parlo, és irrellevant.
Puntuació del Autor:

icon-Estrella-Enabled.jpg icon-Estrella-Enabled.jpg icon-Estrella-Enabled.jpg icon-Estrella-Enabled.jpg icon-Estrella-Enabled.jpgicon-Carpeta.png 02 Abans de Tastar Bolets:
icon-Articulo.png Abans d'un Menjar amb Bolets


Cal Saber dels Bolets...En aquesta Mini Guía de Bolets, pots trobar algunes dades d'especies molt generiques, que pots trobar en l'àrea de Catalunya.
En aquesta petita guía de Bolets Catalans, nomes he volgut nombrar aquells bolets que m'han agradat i que yo mateix he pogut recolectar en les meves recol·lectes.
No tots els bolets son bons i Si No Tens Informació Sobre els Bolets que Trobes, és Millor Que No els Tastis ja que et poden fer mes mal que bé, així que jo
Descripció; Parts Generiques dels Bolets

Parts-del-Bolet

icon-Articulo.png Recomanacions


01 Recomanacions


- Utilitzar Ganivets Per Tallar el Bolet i Deixar el Micel·li Perque Torni a Brotar Si el Temps Acompanya.
- Buscar alla on hi poden haberi els bolets que busques, no a cualsevol área surten.
- Buscar Zones Humides del Bosc, és on més probabilitats hi ha que surtin.
- La Recol·lectes No Deurien de Pasar dels 3 Kilos Diaris Per Persona.
- No Recol·lectar Bolets Que No Coneixes.
- Utilitzar Cistells de Mimbre Per Deixar Rastre en Espores de Bolets Recol·lectats.
- No Embrutar el Bosc Amb l'Esmorzar, Ni Deixar Escombraries al Bosc.
icon-Carpeta.png 03 Tècniques de Conservació:
icon-Articulo.png Al Frigorífic
0-Camagroc-Al-Plat-Per-el-Frigorífic 0-Plat-de-Bolets

Conservació Per Fer en Menys de 2 Setmanes

Els dies que poden passar en aquest mitjà de conservació és Molt limitat, poden aguantar entre 1 setmana i 3 setmanes desde el día de la recol·lecció, depèn de l'espècie i l'estat del bolet.
Aquest és el millor mitjà de conservació per conservar-lo fresc quan ja a recol·lectat i depèn de l'estat del bolet que duri més o menys.


icon-Articulo.png Assecat de Bolets
0-Camagroc-Secados 0-Murgolas-Secas

Assecat de Bolets i Conservació Per Tot l'Any

Per assecar bolets, es bastant fácil, nomes s'han de estendre els bolets sobre un paper absorven deixant entre ells una certa distancia per afavorir l'assecat i deixar passar uns díes, per despres guardar-los en pots per tenir per tot l'any.
S'ha de saber que no tots els bolets son bons candidats per ser assecats per tant, No Tots els Bolets son Bons quant s'han assecat y per tan no Tots els Bolets es Poden Assecar.


icon-Articulo.png Congelació de Bolets
0-Bolets-Congelats

1 Tècnica de Congelació

Els Bolets, es poden congelar sempre que s'hagin cuit a l'aigua o en un guisat. Per Congelar Bolets s'han de Cuinar Abans o coure-les amb aigua durant 5 o 15 minuts per despres procedir a la seva congelació per a tot l'any.
Per Preparar Bolets Després de Haver-les congelat, només cal descongelar i afegir els bolets algun guisat y cuinar-les per menjar tal qual. També és poden cuinar tal cual es van congelar després de haver-los descongelat.
Tots els bolets poden ser congelades amb aquest procediment el qual és recomanat si agafes bastants per tot l'any.


2-Descongelació-de-Boletsicon-Carpeta.png 04 Descripcions de Bolet:
icon-Articulo.png 01 ¿Que son els Bolets?


Definició de Bolet

Els Bolets Son Fongs Pluricel·lulars i Surten a la Tardor en Zones de Humitat i les Ombres Que Proporciona el Sotabosc y els Arbres.


Parts-del-Bolet
icon-Articulo.png 02 ¿Quan Surten els Bolets?
0-Seta-Artesana

Els Bolets de Tardor Surten amb les Primeres Pluges
Quan plou a la tardor, entre els mesos d'agost, setembre, octubre, novembre i de vegades al desembre, surten els bolets en les zones de Catalunya, començant per la part dels boscos dels Pirineus en els mesos de Agost i Setembre, per anar Baixant d'altura en l'aparició de bolets en boscos amb menys alçada. Els Bolets per excel·lència ( Rovellons ) Surten als 20 Dies Després de les Pluges pels Boscos de la Zona en la que busquis i sempre que el temps acompanyi i es conservi la humitat al bosc i ademes sigui bona zona per la cerca de bolets.

icon-Articulo.png 03 ¿On Trobar Bolets Ara?


01 Zones Catalanes de Cerca de Bolets
Les Primeres Zones de Sortida Son els Pirineus y Pre-Pirineus a uns 2000 Metres d'altura i a Partir d'aquí, anar baixan d'altures Fins als 400 Metres, amb les primeres plujes de la Zona de Recerca. Cal Esperar uns 20 Díes desde la Pluja Per Veure Rovellons, i sempre que el temps acompanyi.02 Consulta Externa de les Millors Zones Per Trobar Bolets Ara
Consulta aquesta informació a la web del CCMA:


icon-Carpeta.png 05 Calendaris Amb Bolets:icon-Carpeta.png Altres Dades de Bolets Comestibles de Catalunya:
icon-Articulo.png Sobre l'Autor d'Aquesta Web
00-La-Casa-dels-Bolets

Autor; Pol Flórez Viciana


Mini Guía dels Bolets Catalans

Pol Flórez Viciana

20/11/2018

Pol Flórez Viciana, Xavi Flórez

Ramon Pascual - Guia dels Bolets dels Països Catalans
Fungipedia - Associació Micológica
Viquipedia - Enciclopedia


icon-Articulo.png ¿ No Trobes el Bolet en Aquesta Web ? Troba Altres Bolets Aquí
00-Bolets-Catalans-Generals 00-Imagen-Rovellones-3D

01 Si No Trobes Aquí El Bolet Que Busques Pots...


Si no trobes el Bolet que busques, troba'l en Aquestes Webs de Informació y Compres: